01 Şubat 2026 - Pazar

SORUN İSLAM'DA DEĞİL, SORUN O'NU ANLATAMAYAN CAHİLLERDE!

Sen, şu güzelim İslamı anlatamıyorsan neyin hesabını yapıyorsun! Bir de kendine bakta sorgula, “Nerede, hata yapıyorum/z” diye,

Yazar - Bayram Türkmez
Okuma Süresi: 3 dk.
Bayram Türkmez

Bayram Türkmez

golbasigazetesi@gmail.com - 05355673077
Google News

SORUN İSLAM'DA DEĞİL, SORUN O'NU ANLATAMAYAN CAHİLLERDE!

Sen, şu güzelim İslamı anlatamıyorsan neyin hesabını yapıyorsun!

Bir de kendine bakta sorgula, “Nerede, hata yapıyorum/z” diye,

Ne Peygamberlerimizde cahillik vardı, ne bu dinin temelinde…

Cahillikte, Hainlikte dini kendi çıkarları için kullanan tacirlerdeydi!

Zira, cahilliği yenmek için islam vardı ve o cahilliği yenmek için kutsal kitapların yolundan giden peygamberler de vardı!

Zaten, Kuran’ı Kerim niye indirildi ki? Tüm peygamberleri, Tüm kutsal kitapları neden içinde barındırdı ki!

Cehaleti yenmek için değil mi! İnsanları ıslah etmek için değil mi? Medeni ve Adaletli şekilde yaşamak için değil mi?

Tüm dünyanın, evrenin, canlıların…haklarını koruyan insan başta olmak üzere her türlü canlı hak’kı/evrensel bildirgesi” değil mi Kuran’ı Kerim…

Bu, evrensel dini niye herkesin kabul edeceği/anlayabileceği şekilde anlatamadın? Şimdi söyle bana!

Neden? diye sorup, bakıyormusun aynaya….

Bakış açısını değiştirmek için bir çaban var mı?

Sanmıyorum, zaten var olan şartlanmışlığın! Tekamül/evrim boyutunu da yok etmiştir. Onun için papağan gibi aynı şeyleri söyleyip, yeni bir şey söyleyemiyor, bilim/ilim yolundan gidemiyorsun!

Her ibadetin insan yararına olduğunu bilimsel yönüyle anlatacaksın, her anlatılanın bilimsel yönüyle faydalarını söyleyip, göstereceksin.

Günah ya da Sevap derken bunun, Türkçesiyle günah olanlar insana zararlı, sevap olanlar insana yararlı olduğunu da sosyolojik/bilimsel yönüyle ortaya koyacaksın.

Haram ya da Helal derken, bunun, günümüz Türkçesiyle Haram olanlar insana/topluma zararlı, Helal olanlar insana/topluma faydalı olduğunu bilimsel yönüyle anlatacaksın.

Bilimin/İlimin yoluna girmeden kuran-ı kerimi anlatmaya çalışmak cahiliye devrinin işidir. İnanç boyutu ile birlikte Sosyal Boyutunu, Teknolojik Boyutunu ortaya koyacaksın.

Zira, bilimden yola çıkıp dine varanlar ile dinden yola çıkıpta bilime varanlar arasında bir fark yok.

Bilim ve Din arasında sadece tekamül, evrim, değişim, gelişim…denilen süreç/zaman var.

Sen Bilmiyorsan islamın temelinde İNSAN ve ADALET olduğunu, ya hainsin ya da cahilsin!

Bırak artık deist miş, ateist miş bilmem ne imiş! Sen anlatamamışsan bu güzel dini başka şeylere inananların ne suçu var! Bir suçlu varsa o da sensin!

Kuran ayetlerinden, peygamber sünnetlerinden bilimsel yola çıkarak her bir söylemin, ,her bir eylemin insanlara ne kadar yararlı olduğunu bilimsel yönden göstermekle/anlatmakla yükümlüsün.

Anlat artık, Kuran’ın insan haklarına ne kadar saygılı olduğunu ve ne kadar Adalet üzerine kurulu bir sistemi olduğunu…

Madem anlatamıyorsun, o zaman susmasını bileceksin ve insanları kutuplaştırmayacaksın. Kendi tekamülünü/evrimini yaşamasının önünde durmayacaksın. Korkuyla değil, sevgiyle kendini bulmasına fırsatlar sunup, inancını yaşayarak Tanrı'ya/Allah'a ulaşmasını sağlayacaksın.

Bunu yapamıyorsan cahilliğini kabul edeceksin!

Saygılarımla

Bayram Türkmez

31 Ocak 2022

(Gölbaşı Gazetesi Sayfasından)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları