GÖLBAŞI'NDA SAKARYA MUHAREBESİ KONUŞULDU

Sakarya Meydan Muharebesinin 105. yılı kapsamında gerçekleştirilen Gölbaşı Buluşması etkinlikleri Ankara Kulübü Derneği, Gordion Vakfı ve SakaryaMM Derneği işbirliği ile gerçekleştirildi.

Kültür Yayın: 16 Şubat 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 16.02.2026 13:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sakarya Meydan Muharebesinin 105. yılı kapsamında gerçekleştirilen Gölbaşı Buluşması etkinlikleri Ankara Kulübü Derneği, Gordion Vakfı ve SakaryaMM Derneği işbirliği ile gerçekleştirildi.

 Açılış konuşmasını Av. Levent Yüksel Orhan’ın yaptığı etkinlikte, Sakarya Meydan Muharebesi Harp Sahasında açılmak istenen taş ocağı ve GES projelerine karşı yürütülen hukuki mücadele hakkında bilgi verilirken, SakaryaMM Derneği gönüllülerince sahada yürütülen tespit , haritalandırma ve tescil çalışmaları ile bir yıl içinde Tarihi Milli Park sınırlarının 1/3 oranında büyütüldü belirtildi. Kesin çözüm için bir yasal düzenleme ile tıpkı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı gibi bir Sakarya Tarihi Alan Başkanlığı korumasının şart olduğu kaydedildi.

Amacına uygun olarak korunup ziyarete açıldığı takdirde yıllık 4-5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Sakarya Tarihi Milli Parkının bölge açısından taşıdığı ekonomik potansiyele de dikkat çekildi. Ankara Kulübü Seğmenleri ile Bacıerenlerin renk kattığı buluşmada dernek başkanı Metin Özarslan Sakarya Meydan Muharebesi Harp Sahası için yürütülen çalışmalara tam destek sözü verdi. Gordion Vakfı Başkanı Kadim Koç ile SakaryaMM Derneği Başkanı Serdar Yetim harp ceridesi haritaları ve dron görüntüleri eşliğinde Sakarya Meydan Muharebesinde verilen mücadeleyi ayrıntılı olarak anlattılar.

Sakarya Meydan Muharebesine tanıklık eden Gölbaşı’lı ailelerin çocuklarının aile hatıralarını paylaştıkları etkinlikte Saffet Atak Halaçlılı Mehmet Ağa’yı ve Alagözlü Türkoğlu Ali Ağa'yı, Halilibrahim Uçak Atatürk’ün Gölbaşı’lı Seğmenlerini ve Karagedik’li Hacı Mustafa Ağayı anlattı.

 Çayırlılı İsmail ve Ali Ağanın torunu Hakan Koçak ise revire çevrilen köy odaları üzerinden aile hikayelerini paylaştı. Hulusi Gürpınar’ın yaptığı konuşmanın ardından hep birlikte söylen Sakarya Marşı ile program sona erdi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.