Ziraat Odası Başkanları Vali Yüksel’i ziyaret etti..
Vali Yüksel: . Ankara’da Seracılık ve kesme çiçek
üretimi kente artı değer katacaktır.
Ankara’da bulunan 17 Ziraat Odası Başkanı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’i makamında ziyaret ederek, Ankara’daki tarım konusunda bilgi verirken, tarımın geliştirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirttiler.
Ziraat Odası Başkanları adına İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı oda başkanları adına sözcülük yaparken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise “Geleceğin yegane reçetesi tarımdır. Ankara’da Hayvancılığı, Seracılığı ve kesme çiçek üretimini çağın gereklerine göre yapmak zorundayız.”dedi.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel şu açıklamayı yaptı. “ Günümüzde küresel ısınma ya da bir başka deyişle küresel bozulma, dünyanın en önemli gerçeklerinden birisidir ve bu sorunla mücadele edibilmek adına “Geleceğin yegane reçetesi tarımdır.”
Bizim de yapmamız gereken şey, hiç kuşku yoktur ki Rasyonel tarımı nasıl gerçekleştireceğiz? Ülkemizde ve elbette Ankara’da sürdürülebilir tarımsal ürün faaliyetlerimizi nasıl gerçekleştireceğiz? Bunları hep birlikte değerlendirmek gerekir. Ben Ankara Valisi olarak, elbette Ankara’da ekeceğimiz, dikeceğimiz, besleneceğimiz ve yegane adresimiz olan 1 milyon 200 bin hektarlık alanın nasıl rasyonel olarak kullanılacağı meselesini bir yönetici olarak değerlendiriyorum. 1 milyon 200 bin hektarlık tarım arazisinin ne kadarının sulandığını, ne kadarının daha sulanmasının gerektiğini değerlendiriyoruz. Ekolojik dengenin korunması ve Ankara’da toprakların ve de suyun muhafazasını ve hiç kuşku yoktur ki ürün planlamasının yapılması hususları artık önümüzde durmaktadır.
Ankara’da öncelikle yapmamız gereken, köyü ve yölüyü yerinde zenginleştirmek için köylünün başta toprakla olan münasebetlerinden yaşay kalitesini iyileştirmeye kadar olan medeni ihtiyaçlarını günün şartlarına uygun olarak yeniden değerlendirerek model üretimin köylünün ayağına götürülmesi olmalıdır.
Tarımın çeşitlendirilmesi ve toprağın korunması öncel meselemizdir. Çeşitlendirilmiş üretimden çok yüksek miktarlarda gelir elde edeceğimiz aşikardır. Ayrıca sulu tarıma ve seracılığıa gereken önemi vermek zorundayız. Seracılığın ve kesme çiçekçiliğin kentin ekonomisine ne büyük bir artı değer sağlayacağını her fırsatta dile getirdim. Bunları hayata geçirmek için ortak akılda buluşacak zihinlere ve yüreklere ihtiyacımız var. Tarımı, Hayvancılığı, Seracılığı ve kesme çiçek üretimini çağın gereklerine göre yapmak zorundayız. Dünyayla rekabet etmek, yaşam katiletimizi yükseltmek istiyorsak çağdaş yöntemlerle, ileri teknolojiyle çiftçimizi topragıyla buluşturma da zamanı geçirmemek lazımdır. Sözün Özü, geleceğimizin reçetesinin tarım olduğudur.”dedi. |