Su Kesen Deresi’nden gelen pissular Mogan Gölü’nü doldurup, yarımada oluşturdu.
Son 2 yıldan beri sürekli akan, yerel basınla birlikte GÖL-DER tarafından da sık sık gündeme getirilen Gerder bölgesinden Su Kesen Deresi yoluyla akan çamurlu sular Mogan Gölü’nü doldurarak yarımada oluşturdu
Geçen yıl göle bağlantılı olan suyun yerine şimdi karaya bağlı toprak parçası yer aldı. 1 yıl içerisinde yaklaşık 500 metrekarelik alanı toprakla dolduğu gözlenirken, kara parçasıyla oluşan yarımadanın üzerinde çimler yeşerip, bir bölümü ise çöplük haline gelmiş.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, bunu bir çevre katliamı olduğunu belirterek, “Burası için defalarca açıklamalarda bulunup kirliliği ve olabilecek tehlikeye dikkat çekmiştik. Hemen hemen ilçemizdeki yerel basının hepsi de yazmıştı. Ancak, ne hikmetse yetkililer kulak tıkayıp, hiçbirşey yapamadılar. Şimdi bunun sorumlusu kim! Bu çevre düşmanlarının yaptıkları yanına mı kalacak. Bakın 1-2 yılda göl bu kadar göz göre göre doluyorsa bunun devamını düşünmek bile istemiyorum. Görevini yapmayan kim varsa kınıyorum. Su Kesen deresinden halen kirli sular akmaktadır. Göz göre göle gelen bu ölüme hangi vicdan duyarsız kalıyor anlamıyorum. Herşey ekonomi, para ise gelin Mogan Gölü’nü kurutalım, parsel parsel satalım. Bu kadar duyarsızlık ve aymazlık olmaz. Yazıklar olsun.
Mogan Gölü kıyısını gezmeye gelen vatandaşlar halen Su Kesen Deresi’nden akan pissunun engellenmemesine tepki gösterirken, oluşan yarımada için de yetkilileri eleştirdiler.
HABERİN DİĞER ADI ve DOST SİTELER
|