|
||
YAŞLILARIN ULAŞIM SORUNUNU TBMM'YE TAŞIDI | ||
Güncel Olaylar Haberi | ||
![]() |
||
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent GÖK, Yönetmelikte açıkça belirtilmiş olmasına karşın 65 yaş ve üzeri Ankaralıların özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmalarına engel olunduğundan bahisle yapılan yakınmaları değerlendirerek konuyu Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU'na sordu.
CHP Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili Levent Gök, Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişilerin ücretsiz veya indirimli yararlanabileceği konusundaki sorunlara değinerek, TBMM gündemine taşıdı. Vermiş olduğu önergede şöyle dedi;
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 21.11.2014
Levent GÖK Ankara Milletvekili CHP Grup Başkanvekili
4 Mart 2014 tarih ve 28931 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ücretsiz Veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliğinde, kimlerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlanacağına ilişkin esaslar düzenlenmiştir.
Bu bağlamda;
1-Yönetmeliğin 5. Maddesinde “Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır” denmesine rağmen 65 yaş ve üzeri Ankaralıların özel halk otobüslerinden yararlandırılmamaları nedeniyle ortaya çıkan mağduriyeti gidermeyi düşünüyor musunuz?
2-Aynı yönetmeliğin 6. Maddesinde (c) bendinde açıklıkla belirtilmiş olmasına karşın 65 yaş ve üzeri kişilerin nüfus cüzdanlarına elektronik kart okuma cihazı bulunmayan özel halk otobüslerinde itibar edilmediği ve ücretsiz yararlandırılmadıkları yolundaki yoğun şikâyetlerin ve mağduriyetlerin giderilmesi için ilgililere ne zaman bir talimat vereceksiniz? |
||
|
||
Etiketler: |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.