-ÖĞRENCİLERİN YURT ÇİLESİ BAŞLADI..
-450 KİŞİLİK YURTTA KAPASİTESİ ÜZERİNDE KAYIT YAPILINCA, ÖĞRENCİLER YERLERDE YATIYOR…
-ÖĞRENCİLER, GÖLBAŞI’NDAKİ KYK YURDUNDAN ŞİKAYETÇİ…
Kredi Yurtlar Kurumu’nun Gölbaşı’nda bulunan A ve B bloktan oluşan 450 kişilik öğrenci yurduna fazla öğrenci kayıdı yapılınca, öğrenciler yataklarda 2-3 kişi birden yatarken, bazı öğrencilerin ise yerlerde çarşaf üzerinde yattığı öne sürüldü.
Kredi Yurtlar Kurumu Gölbaşı Yurt Müdürü Türkan Gülay, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, “Bir sıkışıklık var ancak yerde yatma söz konusu değil.”diyerek iddiaları yalanladı.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, derneğe birçok öğrenciler tarafından birçok şikayetler geldiğini belirtti.
İsa Ömercan; “ Bu öğrencilerin şikayetlerini dikkate alacak yetkili arıyoruz, bu öğrenci yurdundaki iddialar ile ilgili araştırma yapılmasını, bu iddialar gerçekse yetkililer hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz.”dedi.
Göl-Der Başkanı İsa Ömercan; “Yurtlarda kalan öğrenciler şikayetlerini şöyle dile getirdi diyerek şu açıklamaları yaptı. “Kredi Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler yönetimden şikayetçi olarak, “450 kişilik yurda yaklaşık bin kişiye yakın kayıt yaptılar, bizler tek kişilik yataklarda 2 kişi olarak, ya da yatak yerine yere çarşaf sererek yatıyoruz. Birçok arkadaşımız yorgansız ve yastıksız yatıyor.” Diyerek yurtta yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.
Yaşadıkları olayları fotoğraflarını çeken kız yurdu öğrencileri, “Bizleri halen inşaatı devam eden Ankara Üniversitesi Kampüsü içerisindeki 2 bin kişilik yurtta kalmak için kayıt ettiler. Bu yurdun en geç 5 Ekim’de tamamlanarak burada kalacağımız belirtildi. Bunun için Eylül ayı ortasında 250 TL. depozito verdik. Tam ay kalmadığımız halde aylık 177 TL. de para ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz. Ancak, uyumak için yatak bulamıyoruz.yerlerde yatıyoruz. “ diye şikayetlerini anlatıyorlar.
Kendilerinin defalarca Kredi Yurtlar Kurumu’nun internet sitesinden de sorunlarını ilgilililere yazdıklarını belirten öğrenciler, “buradaki müdürümüze de devamlı anlattık ancak çözüm bulunmuyor. 450 kişilik A ve B bloktan oluşan yurt binaları için duyumlarımıza göre yaklaşık 1000 kişi kayıtlı imiş. Böyle olunca yatak sorunu ortaya çıktı. Bizleri, Ankara Üniversitesi kampüsü içerisinde yapılmakta olan yurtta kalmak için kayıt ettiler, oranın inşaatı 5 Ekim’de bitince oraya taşınacaktık. Ancak, gittik baktım orasının inşaatı daha aylar sürer. Şimdi buradaki Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtta bize misafir öğrencisiniz diyorlar. Misafir öğrenci isek, neden bizi bu yurtlar için depozito alıp, aylık alıyorlar. Bu paranın içerisinde sabah ve akşam yemeği vardı. Buna da ilk önce misafir öğrencisiniz diye yemeği ücretli vermeye çalıştılar, şikayetlerimiz sonucunda 5 TL.den yemeye başladık. Geçen yıl kayıt olan asıl öğrenciler gelmeye başlayınca misafir olarak görülen bizler yattığımız yatakları hergün değiştiriyoruz. Diğer yandan geçen yıl bu yurda kayıt yaptıran asıl öğrenci arkadaşlarımız 3 aylık yaz tatili için peşin olarak oda parasını ödediği halde şu anda boş yatak bulamıyor. Normalde misafir öğrenciden para bile alınmıyormuş. Ancak, bizler burada böyle bir uygulama ile karşılaşıyoruz. “ diyerek fazla öğrencilerin başka yurtlara kaydırılmaya çalışıldığını belirttiler.
Yurtta kalan öğrenciler şikayetlerine şöyle devam ettiler. “ Yurda kapasitesi üzerinde kayıt yapılınca öğrenciler Ankara merkezdeki Tahsin Banguoğlu Yurdu, Tuna Yurdu, Cebeci Yurdu, Sabancı Yurdu gibi değişik yurtlara yönlendiriliyor. Bizler buraya kayıt olurken söyleselerdi başımızın çaresine bakardık. Geçen senede bu yurtta kalan asıl öğrenciler gelince öncelik onların oluyormuş. Asıl öğrencilere günlük 5 tl.ye yemek verirken bize vermediler. Biz itiraz ettik, parmak izi basılmadığı için yemek veremediklerini söylediler ancak itiraz sonucu imza karşılığı 5 tl.den bizde yemek yemeye başladık.
Kaloriferler yanmıyor, yerde yatınca üşüyoruz. Çok öğrenci yorgansız, çarşafla yatıyor. Eşyalarımız dolap olmadığı için ortalıklarda duruyor.. Bizler aylık 180 lira ödediğimiz halde bizleri 60-80 lira gibi düşük ücretli yurtlara yönlendirmeye çalışıyorlar. Ayrıca, yönlendirmeye çalıştıkları bu yurtlarda okullarımıza daha uzak kalıyor. Geçen dönem bu yurtta kalan öğrenciler yaz tatilinde de yatak ücretlerini peşin ödediği halde, şimdi aynı yatakları başka öğrencilere satıyorlar. Keşke en başından söyleselerdi bizde başımızın çaresine bakar, buraya kayıt yaptırmazdık.”diyerek şikayetlerini dile getirdiler.
İsa Ömercan; “ Bu öğrencilerin şikayetlerini dikkate alacak yetkili arıyoruz, bu öğrenci yurdundaki iddialar ile ilgili araştırma yapılmasını, bu iddialar gerçekse yetkililer hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz.”dedi.
A ve B bloktan iki ayrı binada oluşan 450 kişilik yurtta başta Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi olmak üzere Hacettepe Üniversitesi, Atılım Üniversitesi gibi değişik üniversitelerin öğrencileri kaldığı öğrenildi.
Kredi Yurtlar Kurumu Gölbaşı Yurt Müdürü Türkan Gülay, bu konu da açıklama yetkisinin bulunmadığını, Genel Müdürlükten bilgi alınması gerektiğini belirterek şöyle dedi. Ancak, öğrenciler tarafından abartılıyor. Sıkışık bir durum var ancak sadece odaları beğenmeyenler var. Öğrenciler her şeyi söyleyebiliyor, daha sonra gelip bizden özür diliyorlar. Yerde yatmak asla söz konusu değil. Ankara Üniversitesi kampüsü içerisindeki yurt inşaatı büyük bir hızla tamamlanıyor. Yeni blokların bu ayın içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Çok hızlı çalışılıyor. Yatak mağduriyeti yok.” Diyerek bu iddaları cevaplamaya Genel Müdürlüğün yetkili olduğunu belirterek, “oradan bilgi alabilirsiniz.”dedi.
YURT MÜDÜRÜ YOK DİYOR ANCAK BU FOTOĞRAFLAR
ÖĞRENCİLERİN YERDE YATTIĞINI VE İKİŞERLİ YATTIĞINI GÖSTERİYOR..
KONUYLA İLGİLİ BAŞKA BİR HABER LİNKİ DE ŞÖYLE TIKLAYIN
http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/kiz_yurdunda_kontenjan_rezaleti.html |