Gölbaşı'ndan Kısa Haberler...
Adı-Soyadı: M.Halis Bozkurt
Mesleği : Sanatçı (Ressam-Şair)
Bozkurt hoca, TEMA Vakfı Gölbaşı Temsilcisi, Göl-Der Yönetim Kurulu Üyesi gibi birçok çevre ve sanat derneğinde aktif...Belediye ve Kaymakamlık ile birçok kamu kurumuna yapmış olduğu Sevgi Çiçeği tablolarıyla birlikte, kendi imkanlarıyla açtığı atölyesinde ilçemizin sosyal yaşamında yerini aldı.
Bozkurt hoca, arkadaşlarını arabasında beklerken boş boş oturmadı ve arabasında taşıdığı kitabını direksiyon başında okuyarak örnek bir vatandaş olarak objektiflere böyle yansıdı.
Yer : Kızılay -Kumrular Sokak
Bir aracın camına asılı olan ilan dikkatimizi çekiyor.. Meğer Gölbaşı organik tarım konusunda hayli ilerlemiş ve vatandaş "Dogal, Hakiki, Organik, Şifali" elma sirkesini nerelerde satıyor..
Vatandaşın ilanı şöyle: "Ankara Gölbaşı'ndaki Elma Çiftliğinden dogal, Hakiki, Organik, Şifali ELMA SİRKESİ, Şakir Emlak'tan temin edilebilir." Keşke emlakçı da satılmasaydı..
Gölbaşı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nin üst katı, Gölbaşı Toplum Merkezi'ne tahsis edildi. Gölbaşı Belediyesi tarafından Toplum Merkezi'ne tahsis edilen binanın üst katında tadilat çalışmaları tamamlandı. Gölbaşı Jandarma Karakolu yanında, İlçe Tarım Müdürlüğü binasında hizmet veren Toplum Merkezi için yer tahsisi geçen yıl gündeme gelmişti.
Gölbaşı'nda ikamet eden Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı,Cemil Çiçek, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'dan da Toplum Merkezi için kültür merkezlerinin birinde yer tahsis edilmesini istemişti.
Başkan Yakup Odabaşı, Karşıyaka Mahallesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nin üst katını Gölbaşı Toplum Merkezi için tahsis etti. Tahsis edilen merkezde, sorunlu aileler ve çocuklar eğitim görüyor ve çeşitli konularda toplum bilincine yönelik çalışmalar yapılıyor.
Gölbaşı merkezden geçen Konya- Adana Karayolu üzerinde bulunan orta refüjün,ilçe giriş-çıkışına kadar demir parmaklıkla kapatılmasına başlanmıştı.
Şimdi de bu kısımları 5-10 metre uzattılar. Çalışmanın devam edip etmeyeceği isebelli değil.Oysa ki yapılması gereken Gölbaşı’nın girişinden çıkışına kadar bu orta refüj kapatılmalıdır.. |