|
||
Gölbaşı'nda neler oluyor, neler olacak! | ||
Bayram Türkmez Haberi | ||
![]() |
||
Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer Kütüphane Haftası nedeniyle Gölbaşı Halk Kütüphanesi’ndeki etkinliğe katıldı ve yaptığı konuşma da; “ Okumak, temel bir ihtiyaçtır.” diyerek yemek, içmek… kadar okumanında önemine dikkat çekti. Bu cümleden başka da kalıpları kıran birçok sözler sarfetti. Ben şimdi hepsini yazmayacağım internet ortamından da yerel ve bölge basınında da bulabilirsiniz. Kaymakam Şenol Esmer’in bu tür özgün konuşmaları toplumu da düşündürdüğü gibi diğer ilçe veya illerde ki yöneticilere de ilham olabilecek niteliktedir. Bir insan önemli, bir insanın kullandığı cümleler daha önemli…(Hele de kamu yönetcisi) Hep deriz ya, ille de eğitim, ille de eğitim…ya da Eğitim şart, Eğitim şart… işte bu kadar önemli olan bir konuyu bir cümle ile en iyi anlatış şekli “Okumak, yemek, içmek kadar temel bir ihtiyaçtır… Gölbaşı Eski Kaymakamı Şevket Cinbir’den sonra böyle özel sözleri şimdi ki kaymakamımız Şenol Esmer’den duymak beni mutlu ediyor. Ancak, basın olarak yetersiz kalıyoruz, bu özgün ve özel sesi tüm başkente, hatta Türkiye’ye duyurmakta eksiklik görülüyor… Onun içinde hep diyoruz ya, gazetecilerin, hele de Ajans Muhabirlerinin üzerinde öyle bir vebal var ki sormayın gitsin!
/// /// ///
16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişiklik paketi halkoylaması için Evet oylarının çoğalması için çalışan başta AK Parti Seçim Koordinasyon Başkanı Namık Kemal Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan ve Belediye Başkanı Fatih Duruay 1 gün 25 saat olsa yani o kadar çalışacaklar. Tabi, Evet kampanyası için ilçemize gelen bakanlar,milletvekilleri oluyor. Gazete olarak bizlerde etrafımıza soruyoruz kamuoyu yoklamaları konusunda fikir edinmeye çalışıyoruz. Gölbaşı’nın mahalle olan köylerinde Evet oylarının yüksek olduğu görülüyor. İlçe Merkezinde de şu anda yüzde 50’ye yaklaşın bir Evet diyen var gibi ancak siyasette 1 gün bile önemli olduğunu uzman siyasetçiler hep söyler. Benim dikkatimi başka bir şey çekiyor… Bu Evet kampanyasında partili kimileri AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın başarısız olmasını ve bunun neticesinde de İlçe Başkanlığından alınacağı hayalleri kuranlar var. Bunun için de ne kadar Evet oyu düşük çıkarsa, İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın da o kadar başarısız olacağını ve görevden alınacağı hesapları güdenleri duyuyoruz… Ne kadar etkili olur bilemem ancak şu kesin ki; Bu Evet – Hayır oylaması bir partinin ya da hükümetin seçilmesi, iktidar mücadelesi değil. Bu Türkiye'nin, milletinin kaderini çizecek anayasa değişikliği ve çok önemlidir... Ayrıca, Halk oylamasında Hayır çoğunlukta çıksa bile bunun sorumlusu kapı kapı dolaşan sadece Osman Karaaslan olmayacaktır. Gecesini gündüzüne katan Namık Kemal Doğan ve Evet oyları için gayret gösteren Başkan Fatih Duruay başarıda da, başarısızlıkta da ilk sorumlular arasında yerini alacaktır.
/// //// ////
Belediye Başkanı Fatih Duruay, Dikilitaş’ta yapılan Kültür Merkezi inşaatının çalışmalarını yerinde inceledi sonra da Dikilitaşlılarla sohbet etti. Haberini Belediye Basın bürosu geçti ve haber şöyle bitiyordu. “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır…” Bu sözü Belediye Başkanı Fatih Duruay söylemiş ve son söz olarak bitirilmiş. Bu söz bana Eski Belediye Başkanı Mümtaz Sarıtaş’ı hatırlattı. Eski Başkan Sarıtaş seçimlerde başkan adayı olduğu zaman sık sık bu cümleyi kurduğu gibi seçim propagandasını da bu söz üzerine kurarak gazetelere de ilan reklam verirdi… Bunu şimdi Başkan Fatih Duruay söylüyor ve zaten geleceğe yönelik açık mesaj olmuş… Demek ki bir niyet var…Ne diyelim kısmet.
/// /// ///
Ben, önceki dönem belediye başkanlığı döneminde yöneticilere 4 tane proje taslağı sunmuştum. Kimisini kendim, kimisini GÖL-DER Başkanı isa Ömercan’la ortak proje halinde iletmiştik. Evrak kayıtlara bakılırsa görülür zaten…Sadece, "Mogan Foto Safari" projemi şenlik kapsamında gerçekleştirdim ancak gelenekselleştiremedik... Tabi, bunların hiçbiri gerçekleşmeyince artık gerek duymuyorum bir şeyler söylemeye, sunmaya da ancak yine de duramıyorum. Bari, buradan yazayım da belki bir etkili, yetkilinin dikkatini çeker. Gölbaşı’nın çevre mahalle olan köylerini gezdiğimizde bakımsız, ilgisiz durumda olan o kadar ağaç var ki, çoğu sahipsizlikten kurumak üzere, kimi halen yaşama mücadelesi veriyor, bazısı da meyvesini bile vererek yaşıyor. Bu ağaçlar genelde mahalle yerleşim alanları dışında olup, belki 10 yıldan 20 yıldan beri ne bir budanmış, ne bir ilaçlanmış, ne bir sulanmış, ne de bir toprağı havalandırılmış… Ancak, tüm zorlu şartlara rağmen yaşayırlar. Çoğu kuşların yaşam alanı olduğu gibi, insanlarında sıcaklarda gölgesinde serinlediği, kimi zaman yemişlerinin toplandığı…Hemen hemen tüm dış mahalle yerleşim alanlarında var. Mutlaka sahipleri de vardır ancak kadastro yolu olmayan tarlalar, bağlar, bahçeler olunca ilgisiz kalan arazilerin kurbanı olmuş bu ağaçlarda… Şimdi bu işi Gölbaşı Belediyesi’mi yapar, yoksa başka bir yetkili mi bilmem ancak havadan çekilen fotoğraflarla kolayca tespit edilebilecek arazilerdeki bu ağaçların bakımı için bir ekip, hatta iki ekipli bir proje gerçekleşebilir. Hatta,, bu projeyi GÖL-DER ile ortakta yapabilirsiniz. Ayrıntı filan gerekirse bizlerde yardımcı oluruz…Bir ziraatçinin bu organizasyonu kolaylıkla yapabileceğini düşünüyorum…
Selam ve Saygılarımla Bayram Türkmez 02 Nisan 2017 |
||
|
||
Etiketler: |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.