Haber: Yusuf ÇETİN
Gölbaşı Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program içerik olarak oldukça iyi hazırlanırken, kutlamanın hafta sonuna gelmesinden midir bilinmez öğretmenler kendileri için hazırlanan programa ilgisiz kaldı.
Mehmet Akif Ersoy Kongre Merkezinde düzenlenen programda yapılan ana vurgu öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğuydu.
Öğretmenler Günü için hazırlanan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut yaptı. Öğretmenlik mesleğinin sabır ve özveri gerektirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında Karabulut, öğretmenlere bol bol nasihatte bulundu.
İdeal öğretmen olmanın birinci kuralının vazife duygusu olduğuna dikkat çekerek, çocuklara evde verilemeyecek disiplinin okulda verilmesini öğretmenin sağlayacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü, “öğretmen her şeyden önce düşünen ve öğrenciye düşünmeyi öğretendir” dedi.
Kaymakam Raşit Zengin ise öğrenmenin Hz. Ali ile başladığını ve Mustafa Kemal Atatürk ile yeni bir şekil alarak bu günlere gelindiğini anlatan kısa bir yolculuk şeklindeki konuşmasında Çanakkale Savaşı’nda verilen kayıpların eğitime de büyük zararlar verdiğinin altını çizdi.
“Devletin geriye gitmesi mi ilimi geriye götürüyor yoksa eğitimin geri gitmesi mi devleti geri götürür” yorumunu yaparak Osmanlı Devleti’nin yükseliş ve gerileme dönemlerine atıfta bulunan Zengin, kaliteli ve akademik başarılı bireylerin yetiştirilmesinin önemine değindi.
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise sevgiyi ve saygıyı öğretmenler öğrenildiğini belirterek hayat boyunca öğretmenlerin unutulmadığını söyledi.
Programda daha sonra emekli öğretmen Ziya Bayram öğretmenler adına konuşma yaparak mesleğine duyduğu aşkı dile getirdi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere bazı tavsiyelerde bulundu.
Şiirlerin okunması ve emekli olan öğretmenlere hediyelerinin de verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kokteyl ile sona erdi.
Düzenlenen programa Kaymakam Raşit Zengin, Garnizon Komutanı Yzb. Ercan Özçelik, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Hakim Salman Tan, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Siyasiler ve salonu dolduramayacak kadar öğretmen katıldı.
GÖLBAŞI TEKNİK VE MESLEK LİSESİ’NDE KARANFİL DAĞITILDI…
Gölbaşı Teknik Ve Meslek Lisesi Aile Birligi Başkanı Kadir İzdaş ve Yönetim Kurulu 24 Kasım Ögretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde 1 gün önceden Gölbaşı Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi sınıf ögretmenlerine karanfil vererek, ögretmenler gününü kutladılar.
Dernek Başkanı Kadir İzdaş “onun yüceligini anma günüdür.Böyle anlamlı bir günde ögretmenlerimizin, ögretmenler gününü sevgi ile candan kutluyoruz.”dedi |