Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve kabul edilen Avrupa Birliği Projesi Gölbaşı 75. Yıl Öğretmenevi’nde tanıtıldı.
Leonardo Da Vıncı Ortaklık Projesi olan “Sosyal Girişimçiler için Yeterlilikler ve Soft Beceriler) adı altında hazırlanan proje 2 yıl sürecek olup, bütçesi de 18 bin euro olarak bildirildi.
Projenin tanıtımı için yapılan toplantıya Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Göl-Def Başkanı Münür Ballı, Ankara Kulübü Gölbaşı Şube Başkanı Uğur Okman, Gölbaşı Esnaflar Odası Eski Başkanı Hulusi Gürpınar,bazı okul müdürleri ile birlikte yerel gazeteciler katıldı.
1 Ağustos 2012 – 31 Temmuz 2014 tarihleri arasında uygulanacak proje de, Türkiye’den Gölbaşı Kaymakamlığı, Romanya, İngiltere, Portekiz, Letonya ve İtalya olup, “Hayatboyu Öğrenme Proğramı” kapsamında uygulanacak.
Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin proje konusunda çeşitli açıklamalar yaparak, sosyal girişimcilik hakkında şöyle konuştu. “sosyal girişimcinin görevi, toplumda yaşanan bir sorun oludğunda, bunu fark ederek gerekli çözümleri üretmektir. Sosyal girişimci neyin yolunda gitmediğini bulur, toplumu yeni sıçramalara ikna eder ve sistemi değiştirecek sorunun ortadan kalkmasını sağlar. Sosyal girişimciler yalnızca balık vermek ya da balık tutmayı öğretmekle yetinmez, balık endüstrisinde bir devrim oluşturana dek dinlenmeksizin çalışırlar. Bir sosyal girişimci, toplumun karmaşık sorunlarına çözümler üretir. Çözüm üretirkende daima olaylara olumlu yaklaşır.”diyerek projenin önemine değindi.
Projenin tanıtımını RAM Müdür Yardımcısı Necdet Kara görsel sunumla tanıtıp, sorulara da açıklama getirdi.
Kara; Projenin amacını şöyle anlattı. “ Proje genel olarak girişimci yeterliliklerin artırılmasında, sosyal ekononomi, 3. sektör alanları (Sivil Toplum Örgütleri) mesleki eğitim ve iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan soft becerilere sahip sosyal girişimciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Her ortak “İdeal girişimci profili” ile ilgili bir araştırma geliştirecek ve daha sonra da tüm profiller AB standartlarında tek bir “ideal sosyal girişimci profili” bünyesinde toplanacaktır. Her ortak sosyal girişimcilik için pratik yeterliliklerin geliştirilmesini sağlayacak bir eğitim modülü geliştirecek ve daha sonra modüller birleştirilerek sosyal girişimcilikle ilgilenen insanların bireylerarası iletişimsel yetenekleri, stratejik düşünme, girişimsel becerilerinin geliştirme vb. konularda eğitileceği 3 haftalık bir eğitim verilecektir.
Proje sonucunda bir kılavuz hazırlanacak ve mesleki eğitim proğramlarına, resmi müfredata dahil edilebilmesi için ilgili birimlere gönderilecektir.” Dedi.
Katılımcılar, proje hakkında çeşitli sorular sorarak bilgi aldılar.
İlçedeki STK temsilcileri AB projelerinin nasıl hazırlandığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve bu konu da destek beklediklerini belirtirken, projedeemeği geçenlere teşekkür ettiler. Ankara Kulübü Gölbaşı Şubesi Başkanı Uğur Okman’da bu tür projelerle yabancı ülkeler tarafından açık istihbarat! yapıldığı vurgusunu yaptı.
|