|
||
GÖLBAŞI BAHÇELİEVLER MAHALLESİ'NDE NELER OLUYOR? | ||
Gölbaşı’nın sosyal muhtarlarından Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan’ı ziyaret ederek, çalışmaları konusunda bilgi alıp, Gölbaşı üzerine de sohbet yaptık. Neler yapıyor? Neler söyledi? Eğitim için ne öneri sundu? | ||
Bayram Türkmez Haberi | ||
Gölbaşı’nın sosyal muhtarlarından Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan’ı ziyaret ederek, çalışmaları konusunda bilgi alıp, Gölbaşı üzerine de sohbet yaptık.
İlçemizde muhtarlık anlayışına farklı bir boyut kazandıran, mahalle sakinleriyle ile yardımlaşma, dayanışma ve ilişkilerinde hizmetin yanısıra bir duygu bağı da kuran Muhtar Ceylan’a neler yaptğını sordum.
27 bin kayıtlı nüfusa sahip olan, üniversitelerin açılmasıyla da öğrencilerle birlikte 40 bin civarında olan, bir sınırı Karaoğlan’a, bir sınırı Örencik’e dayanan Bahçelievler Mahallesi’ni konuştuk.
ASKIDA çalışmalarıyla dikkat çeken Muhtar Cihat Ceylan ile konuşurken, yine ilçemizin siyasi sosyal insanlarından Halil H. Ayan içeri girdi ve evinde fazlalık olan çocuk oyuncakları ve bisikleti de bir ihtiyaç sahibine verilmesi için teslim etti.
Muhtar Cihat Ceylan’ın ASKIDA olarak başlattığı çalışmaların özünde mahalle sakinleri arasında ihtiyaç fazlasını olanların , ihtiyacı olanlra vermesiyle paylaşma, dayanışma kültürünü yaşatıyor. Muhtarlık siyasi bir kurum olmadığı için sanırım insanlar kendine biraz daha yakın hissediyor. Çünkü, ASKIDA NELER YAPTINIZ? diye sorduğumda birçok konu anlatıyor.
Askıda SÜT,Askıda GIDA, Askıda Bez,Askıda Mama, Askıda Kömür, Askıda Okul Öncesi Çocuk Traşı, Askıda Ekmek, Askıda Kıyafet, Askıda Oyuncak, Askıda İş, Askıda Bisiklet, Askıda Tekerlekli Sandalye, Askıda Adak, Askıda Kitap, Askıda El Emekleri…gibi faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ve halen devam ettiğini belirtiyor.
Bugüne kadar 100 çocuğa bisiklet verdiklerini, bozukta olsa onları yine yardımsever bisiklet tamircisi Mehmet Balcı ya tamir ettirdiklerini belirtiyor. Süt konusunda Karaoğlan’dan başta Fatih Helvacı çiftliğinden süt getirdiğini, bugüne kadar 300 e yakın adak eti de ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 4 engelli için tekerlekli sandalye ve diğer birçok konu da da olmak üzere ihtiyacı olanlar için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunların hepsinin ayrı yarı kayıdını tutuyoruz. Hem defter olarak, hem de bilgisayar kayıtlarında var ve yardımcı olmak isteyenlere de geri dönüş yaparak bilgi veriyoruz.
Mahalle sakinleri olarak Kan verme Kampanyasına da katıldıklarını belirten Muhtar Cihat Ceylan, kendisininde düzenli bir kan bağışçısı olduğunu belirterek gümüş madalya sahibi olduğunu öğreniyoruz. Mahalle sakinlerine sosyal medya da ve diğer iletişim araçlarından çağrıda bulunarak Mevlana Parkı yanına gelen Kan Verme Aracında “sakinlerimiz kan bağışı yaptı. 5 saatte 61 ünite kan verdi”diyor.
PTT nin tebligat evraklarının vatandaş için çok önemli olduğunu belirten Muhtar Cihat Ceylan “bugüne kadar 6385 adet tebliğat evrakı dağıttık. Bizlere postacının getirmiş olduğu evrakları bizde vatandaşa bildirerek almasını sağlıyoruz, eğer gelemeyecek durumda olanlar varise arkadalarımızla yardımcı oluyoruz. Ancak, postacı kapısına bildiri asıyor ancak yine de hepsini telefonla bilgilendiriyoruz. “diyor.
Bahçelievler Mahallesi’nin aynı zamanda konut sitelerinin olduğunu belirten Muhtar Ceylan “Bu konut sitelerini ziyaret ediyorum. Çok memnun oluyorlar, Şu ana kadar 18 ayrı konut sitesine ziyaret yaptım, halen de görüşmelerimiz devam ediyor. Çok değerli insanlarımızla da tanışma fırsatı buluyorum.”dedi
Ögrenciler ve ihtiyacı olan mahalle sakinleri için muhtarlıktaki bilgisayarı ve interneti de kullandırdığını belirten Muhtar Ceylan, “bazı vatandaşlar e-devlet hizmetlerini kullanmayı bilmiyor bu konularda da yardımcı oluyoruz. “dedi
Muhtar Ceylan “mahallemizde herhangi bir sorun olduğunda gerek Büyükşehir olsun, gerek Gölbaşı Belediyesi ve diğer kurumlar olsun takip edip ilgileniyorlar. Yeter ki sorunun ne olduğunu, nerede olduğunu bilelim.Takip ediyoruz.” dedi
Muhtarlık bünyesinde çıkarmış olduğu BAHÇELİEVLER isimli dergisini masasında görüyoruz. 9 ay boyunca yapılan muhtarlık çalışmalarını anlatan dergi de buraya yazamadığımız da birçok çalışma var.
Mahallesi’nde bir El Emeği Ürünleri Pazarı oluşturmak istediğini ayrıca Sanata yönelik Etkinlikler olabilecek bir alan konusunu düşündüklerini de belirten Muhtar Cihat Ceylan aynı zamanda Gölbaşı Belediyesi personeli olarakta görevine devam ediyor.
Salgın sürecinde kendisi ve gönüllü yardımcısı Mustafa Yazı covid19 virüsüne yakalanıp karantina da kaldı ve muhtarlık olarakta ihtiyaç sahipleri için gönüllü yardım ekibi oluşturduklarını belirten Muhtar Ceylan öğrencilerin tablet ortamında ders çalışmasının da yararları ve zararları tartışılması gerektiğini düşünüyor.
İnternet ortamında ne gibi zararları olabilir? diye sorduğum Muhtar Cihat Ceylan’a şöyle diyor. “ Çocukların çoğu tableti oyun oynamak için kullanıyor ve bunun zamanla bağımlılık halini alacağından endişe ediyorum. Ders konusunda çok artıları olmadığını düşünüyorum ancak çocuklara internet oyunları konusunda bir kapı da sunuyor. Çocuklara sosyal sorumlulukları konusunda ya da başka bir konu da birkaç kitap okunması sağlansa daha yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu konuların değerlendirilmesi gerekiyor.”dedi.
Muhtar Cihat Ceylan’ın oluşturduğu kütüphane de yine bağışlanan birçok kitap türü var. Yasak yayınları da internet ortamından taradıklarını belirten Muhtar Ceylan’a yazmış olduğum Ah Mogan Vah Mogan…Bu Senin Hikayen isimli kitabımı arşivinde bulundurması için hediye ettim.
Kendisine bu güzel sohbetten dolayı teşekkür ettiğim Cihat Ceylan’a çalışmalarında başarılar dilerim. Bayram Türkmez |
||
|
||
Etiketler: GÖLBAŞI, BAHÇELİEVLER, MAHALLESİ'NDE, NELER, OLUYOR?, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.