|
||
Girişimciliği ile Gölbaşı'na katkı sağlıyor... | ||
Bayram Türkmez Haberi | ||
![]() |
||
GÖLBAŞI’NIN GİRİŞİMCİLERİNDEN BAYRAM DURSUN’U TANIYORMUSUNUZ? GÖLBAŞI’NIN DEĞERLERİNİ TANITIRKEN, AYNI ZAMANDA TİCARİ SEKTÖRE BÜYÜK KATKILARI OLUYOR…
1963 yılında Bayburt’ta doğan Bayram Dursun 1974 yılında Gölbaşı’na ailesiyle birlikte göçtü. 1982 yılında taş sektöründe iş hayatına atıldı. 2002 yılında Gölbaşı Andezit Taş İşletmecileri Birliği Derneği’ni kurdu. Kurucu Başkanlığıyla birlikte 3 dönem taşçılar derneğinde başkanlık görevi yaptı. Bir dönem AK Parti Gölbaşı İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Sosyal yönü ile de kendini gösteren Bayram Dursun Yunus Emre Hizmet Derneği Başkan Yardımcılığı, Gölbaşı Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, HASVAK Gölbaşı Şubesi Üyeliği gibi değişik sosyal oluşumlarda yer aldı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Bayram Dursun, Gölbaşı’nda iş hayatındaki girişimciliği ile kurduğu taş üzerine kurumsal hizmet veren firmalarıyla yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleriyle ilçe ve ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.
Gölbaşı’ndaki Andezit Taşı üreticilerini bir çatı altında toplamak amacıyla kurduğu dernekle, taşçılara birçok hizmetler alınmasını sağladı. Mogan Gölü’nü taşçıların kirletmesi sık sık basında gündeme gelince , altyapı hizmetlerinin eksikliğini ilgili kamu kurum yetkililerine dosya halinde sundu.
Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu sorunu çözemeyince her taş fabrikasının kendi arıtma sistemini kurması gündeme geldi ve şartları uygun olanlar arıtmasını yaptı. Yapamayan taşçıların çoğu değişik oranda para cezalarıyla karşılaştı.
Mogan Gölü’ne işletmelerden kirli su aktığı sorun olunca, GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan tarafından önerilen çökeltme havuzları yapılması önerisini destekledi. Dernek Başkanı Bayram Dursun bu görüş doğrultusunda Gölbaşı Belediyesi ile ortak çalışmalar yaparak işletmelerin pissularının geldiği bölgeye büyük çukurlar kazdırarak akansuyu burada biriktirip, katı atıkların çökeltmesini sağladılar. Gölbaşı Belediyesi tarafından bu çukurlar katı atıklarla dolunca temizleniyor.
Gölbaşı’nın girişimcileri arasında yer alan Müteahhitlik hizmetleri de veren Bayram Dursun , Muhafazakar Milliyetçi bir kimliğe sahiptir. Kurumsallaştırdığı firmasının üretimi olan taşın kullanıldığı alanları ve sanata dönmüş halini, Gölbaşı’ndaki merkez ofisinin girişine oluşturduğu sergi alanıyla da (showroom) tanıtımını sağlıyor.
Birçok kamu kurumu yetkilisinin ve siyasetçinin uğrak yeri olan taş sergileme alanında taşın sanatsal çalışmalarını görmek mümkün olup, Gölbaşı’nın da değerlerinin günyüzüne çıkmasına ve taşın hangi alanlarda kullanabileceğini uygulamalı olarak yansıtıyor. Sık sık yurtdışı seyahatleri de yapan Bayram Dursun aynı zamanda Gölbaşı’nın gezginlerinden. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesini gezerek, oralardaki doğal taşların nerelerde ve nasıl kullanıldığı konusunda da incelemeler de bulunup, birikimlerini Gölbaşı’na taşıyor.
Gezdiği birçok ülkedenin cadde ve sokaklarında kanserojen madde taşıyan asfalt yerine doğal taşın değişik şekillerinin kullanıldığına ve bunun daha sağlıklı ve uzun ömürlü kullanıma sahip olduğunu belirtiyor. Bayram Dursun Gölbaşı’nda; Ankara Caddesi alt geçit yanındaki meydanda ve Cumhuriyet Parkı Tören Alanı’ndaki gibi taşın yürüme alanlarında, hatta caddelerde kullanabileceğini belirtiyor.
Gölbaşı'ndaki taş rezervlerinin azaldığını ve taş üzerine Gölbaşı'nda ne yapılıyor diye sorduğumuz Bayram Dursun, Gölbaşı'nın taşçılar açısından önemini şöyle açıklıyor. " Gölbaşı'nda rezervlerin azalması normaldir. Bu ilçemizin taş işleme merkezi olmasını engellemez. Gölbaşı, Türkiye'nin her yöresinden gelen taşları işleme merkezi konumundadır. Burada şu anda 18 taş işletmesi tam faal olarak çalışıyor. Gölbaşı'nda bir istihdam sağlandığı gibi ülke ekonomisine de katkısı bulunuyor. Onun için taşımız kalmasa bile burası taş işleme merkezi olarak güncelliğini koruyor."diyor.
Gölbaşı Yurtbey ve Yozgat Şefaatli’de bulunan taş üretim fabrikalarıyla Andezit Taşı ve Anadolu Beyaz Taşı ile ilgili üretimlerine devam ediyor.
Bir aile şirketi bünyesinde de şirketler oluşturan Genel Müdürü Bayram Dursun kendini şöyle anlatıyor. “Taş ile tanışmamız elleri nasırlaşmış ustalardan öğrendiğimiz taş işleme ve taş sanatının en güzellerini görmekle başladı. Yılların eskitemediği tüm sanatsal yapıların güzellikleri taşlarla asırlara taşınmasını gördükten sonra Bizde ' Baki Kalan Bu Kubbede Hoş Bir Sada imiş...'' diyerek taş sektöründe bizde güzel eserlerle ses getirmek yola çıktık. Ankara Andezit Taşı ile yüzlerce yılların eskitemediği projeye imza attık.
''Ankaranın Taşına Bak ! '' diyerek Ankara Andezit Taşını hep ön plana çıkardık.
Her zaman tüm projelerde önceliğimiz '' Önce Kalite ''diyerek istenilen projeyi en güzel şekilde ortaya çıkarmak olmuştur. Sektörde hep ilkleri yapmamızın nedeni bu mesleğin içinde büyümemiz sanatımızı ve şirketimizi birlikte düşünmemiz olmuştur. “ dedi.
05.05.2016 Selam ve Sevgilerimle Bayram Türkmez |
||
|
||
Etiketler: |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.