Mogan ve Eymir Gölü’nü birbirine bağlayan kanalda ölen binlercegümüş, sazan ve kurbağaların ölümü Gölbaşı Belediyesi’ni harekete geçirdi.
Gölbaşı Belediyesi balıkların öldüğü kanalda canlı balıkları kurtarmak için işçilerini ve araçlarını seferber etti.
Sabah saatlerinde 20 kişilik temizlik işçisiyle kanalı temizlemeye başlayan belediye ekipleri, canlı balıkları sepet ile tuttuktan sonra Mogan Gölü’ne bıraktı.
Mogan Gölü’nden su motoru ile su çekerek kanala bırakan belediye ekipleri, kanalın başka bölgelerine de vidanjörle su boşaltalarak balıkların yeni su ile buluşması sağlandı.
Kanaldaki ölen balıklar bir taraftan toplanırken, diğer taraftan canlı balıklar file sepet ile toplanarak kovalarla Mogan Gölü’ne bırakarak yaşamalarını sağladı.
Gölbaşı Belediye yetkilileri, balık ölümlerine seyirci kalamayacaklarını belirterek, balıkların yaşaması için gereken tüm çalışmalar yapılıyor.”dedi
Gölbaşı Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı isa Ömercan, canlı balıkların kurtarılmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Kanalda ölen balıkları belediye ekipleri toplarken, diğer taraftan canlı balıkları kovalara bırakarak göle attılar. Bu tür çalışmalarda ilgili kurumlar önceden fizibilite yaparak ortaya çıkabilecek olumsuzları belirlendikten sonra tedbirler alınması gerekirdi. Ancak, ortada ne DSİ var, ne de İl Tarım Su Ürünleri var.. Belediye konuya duyarsız kalmadı. Ayrıca, gündeme getiren basın mensuplarına da teşekkür ederim."dedi. |