Vesta Yayınları’dan Yeni Bir Roman:
Başbakanın Günlüğü
Atalay Girgin de Vesta yayınları’nda…
Atalay Girgin’in son romanı “Başbakanın Günlüğü” ile okurlarıyla buluşuyor.
Romanın felsefi boyutu, salt etik ilişkiler ve etik problemlerle sınırlanamadığı gibi, toplumsal ve siyasal teşhirle de yan yana, hatta iç içe gidiyor. Bu haliyle karşımızda duran aynı zamanda siyasal bir roman...
Atalay Girgin, dizinin ilk iki romanında olduğu gibi, "Başbakanın Günlüğü"nde de düşsel ve düşünsel olarak yarattığı dünyada, tasarladığı kişiler ve olaylar üzerinden var olanı sorguluyor ve eleştirel bir boyutta okurun değerlendirmesine sunuyor.
Romanda öne çıkan kahramanlardan biri, elbette kitaba adını da veren, başbakan olurken, diğeri de bir savcı... Roman içinde hiç bir araya gelmeyen, birebir yada yüz yüze herhangi bir ilişkileri olmayan bu iki kahramanı bağlayan ne?Yollarını kesiştiren ne?
Atalay Girgin'in kişi ve olaylarla işlediği ve sergilediği sorunlardan biri deşu: Sıfatlar mı kişileri değerli kılar yoksa kişiler mi sıfatları? Ya dakişilerin değerini belirleyen statüler midir yoksa statüleri değerli ya da değersiz kılan kişiler midir? Geçerli, toplumca önem verilmeyen bir statüye sahip herhangi bir kişi, statünün bu durumundan dolayı değersiz midir?
Başbakanın Günlüğü, hem anlatı üslubu hem de anlattığı ve sergilediği etik problemlerin yanı sıra siyasal ve toplumsal eleştiri, ironi ve sorgulamalarıyla ilgiyi hak eden ve var olanı sormaya, sorgulamaya yönelen her okurun ilgisini bekleyen bir roman...
Vesta yayınları, edebiyatokurlarının ve edebiyat dünyasının haklı ilgisine mazhar olacağını düşündüğü “Başbakanın Günlüğü”nü sunar.
ATALAY GİRGİN KİMDİR?
“Atalay Girgin: Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, adıyeni kendisi eski bir köyde doğdu. Küçük bir çiftçi ailesinin yaşayan ilkçocuğuydu. Adı ‘Uğur’ konulmadı ama uğurlu geldi. Kardeşleri doğdu, yaşadı.Köyünde başladığı eğitim-öğretim hayatını, Gökçeada Öğretmen Lisesi’nde yatılı,Manisa Kız Öğretmen Lisesi ve Savaştepe Öğretmen Lisesi’nde gündüzlü olaraksürdürüp Alaşehir Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi EdebiyatFakültesi’nde adım attığı üniversite öğrenimi, uzatmalı bir öğrencilikdöneminin sonunda Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe bölümünde sona erdi.Şimdilik, “gazetecilikten sonra severek yaptığım tek iş” diye nitelediği amabuna rağmen, “her an vazgeçebilirim” dediği öğretmenliğe devam ediyor.
http://atalaygirgin.blogspot.com
http://www.algiyayin.com |